Majas ekologiska köksträdgård har under många år försett köket med råvaror som är bra på riktigt. Rotfrukter och örter samsas med bär och blommor i en härligt punkigt prunkande röra som ger en fin inramning vid bröllop och andra festligheter. Nyårsafton 2010 blev vi så ekologiska månskensbönder då vi tog över en släktgård vid Tången, norr om Varberg. Där har vi numera 15 hönor och en tupp samt 15 tackor och en bagge. Sofias morbror Bengt-Åke har Rödkullor som förser oss med kalvar, och varje sommar köper vi två små kravgrisar som får bearbeta kommande säsongs odlingsplatser. Vårt lilla växthus bågnar av tomatplantor av alla de sorter, och nu har vi [ÄNTLIGEN] satt igång bygget av vårt återvunna växthus på 100 m2. När vi ändå håller på så passar vi på att bygga en ny verksamhetslokal på 160 m2. Man måste ju ha någonstans att vara även på vintern när man jobbar med ekologisk produktion... Och när vi ändå bygger en fin lokal så passar vi på att komplettera med en övervåning med plats för boende och lager. Man måste ju ha någonstans att vara på vintern före och efter man har jobbat! Allt kommer att stå klart lagom till Majas 20-årsjubiléum sommaren 2015. Då tar vi ännu ett stort kliv med siktet inställt på att bli självförsörjande på allt som är mer eller mindre rimligt vad gäller djurhållning och odling på våra breddgrader.